Monday 5 September 2011

Ojämt.

Sånt här gör mig riktigt ledsen. Riktigt jävla förbannad! Läste en annan rapport som sa att i den takten det går nu med att jämna ut lönerna mellan män och kvinnor i UK så kommer det dröja till 2050ish. Sorgligt. Det betyder att jag i mitt working life inte kommer få se lika lön för lika arbete. Kanske kommer mina barn det? Men bara kanske. 

Det är alltså £4253 (44,204 kr) minde som kvinnor tjänar varje år. Bara för att vi råkades födas med ett annat könsorgan. Efter det så socialiseras vi in till att bete oss på vissa sätt och tack vare det så tjänar kvinnor 44 tusen kronor mindre varje år. 44,204 kronor som vi hade kunnat göra så mycket roligt med! Eller försörja de barn som vi oftast har totalt ansvar över. FAN! Vad förbannad det här gör mig!

2 comments:

  1. Skit i det, gör som jag och du får lika och tom bättre ´lön än männen i samma bransch..
    agera på samma sätt som dem och det spelar ingen roll vilket könsorgan man har ;))
    puss
    Mamms

    ReplyDelete
  2. Ja. Visst men jag snackar ju inte bara om mig själv här. Utan om alla kvinnor, att det är så här. Att det FÅR vara så här utan att nån gör nåt! Att en sida som denna blir sdd av väldigt många och att den förmodligen bara passerer obemärkt förbi. Sen att den här sidan med denna statestik ligger på en jobbsökarsida är ju sjukt i sig. Det sänder ju signaler till kvinnor att det är där deras lön ligger. För ingenstans står det ju nåt ifrågasättande? Utan det ligger ju ute mer som et faktum.

    ReplyDelete